Kallo (B) Voorspanning fly-over

Opdrachtgever: Stadsbader, Harelbekevoorblad

Aannemer voorspanning Tensa BV

Opdracht

Tensa B.V. heeft in opdracht van Stadsbader N.V. de voorspanning aangebracht in de fly-over Sint Antoniusweg te Beveren (België) met als doel de bestaande rotonde Deurganckdok-Oost te ontlasten. De voorspanning in dit kunstwerk bestaat uit 23 kabels type 27MTAI15 (27 strengen per kabel) van 146 meter lang, bestaande uit 6 overspanningen in 1 constructief geheel.

De omhullingsbuizen zijn in 3 fasen gemonteerd, na elke fase is er een moot van het kunstwerk gestort. Na de derde stort is het voorspanstaal ingevoerd, waarna de ankerplaten zijn gemonteerd. Nadat de beton de gewenste druksterkte had bereikt, zijn voorafgaand aan de spanwerkzaamheden een 3-tal wrijvingsmetingen verricht om de wrijving in de kabel te kunnen bepalen. Na het akkoord op de resultaten van de wrijvingsmetingen is de voorspankracht aangebracht op de resterende kabels. De voorspankracht per kabel bedraagt 5645 KN, wat neerkomt op een kracht van 564.500 kg per kabel! Na goedkeuring van de spanresultaten zijn de kabels afgewerkt en geïnjecteerd met een hoogwaardige injectiemortel.

In totaal is er ca. 115 ton voorspanstaal in dit project verwerkt, en zijn de kabels geïnjecteerd met ca.25 m3 hoogwaardige injectiemortel.

 

Werkzaamheden:
Leveren en aanbrengen van langsvoorspanning in een fl y over, lengte 146 meter.
23 kabels 27 MTAI.
Totale hoeveelheid voorspanstaal: ca 110 ton
Hoeveelheid injectiemortel: ca 25 m3

Uitvoeringswijze:
De fly-over is in 3 delen gestort, hierna zal alles in 1 keer worden ingevoerd, waarna na ca 4 weken
de voorspanning aangebracht kan worden en de kabels geïnjecteerd zullen worden
Leveren en aanbrengen voorspanning

Uitvoeringsperiode: september/oktober 2015

Een mooi en een goed verlopen project!