Waardhuizensebrug

Waardhuizense brug, Woudrichem71405 Waardhuizensebrug Woudrichem_Pagina_1 Het vernieuwen van de Waardhuizensebrug was een uitdaging om het in het geplande tijdsbestek te realiseren. Dit om de overlast voor het verkeer en bewoners van de aanliggende woningen zo kort mogelijk te houden. Het fietsverkeer kon met behulp van verkeersregelaars gewoon doorgang vinden via de fietsbrug.

Constructie
De constructie van de Waardhuizensebrug bestaat uit prefab kokerliggers met een lengte van ca 30 meter, en een totale breedte van 10 meter. De landhoofden zijn in het werk gestort, waarna de liggers gemonteerd zijn en met de voorspanning gestart kon worden.

Voorspanning
Van Colijn Aannemersbedrijf heeft Tensa de opdracht gekregen voor het leveren en aanbrengen van de dwarsvoorspanning van dit project. De voorspanning heeft tot doel de prefab liggers te koppelen en het dek als 1 constructief geheel te laten werken. De voorspanning bestaat uit een 53 kabels, type 4MTAI; per kabel zijn er dus 4 strengen toegepast. Deze werden na invoeren en storten van de langsvoegen gespannen met een kracht van 861 KN. Na het spannen zijn de overlengten (benodigd voor het spannen) afgeslepen en de koppen afgewerkt. De kabels zijn geïnjecteerd met een hoogwaardige injectiemortel.

Project Waardhuizensebrug
Plaats Woudrichem
Opdrachtgever Colijn Aannemersbedrijf
Hoofdaannemer Colijn Aannemersbedrijf
Aannemer voorspanning Tensa BV
Aanneemsom € 33.800,-
Aantal voorspankanalen 53
Systeem 4MTAI15S
Aantal strengen per kabel 4
Voorspanstaal 2.800 kg
Injectiemortel 2100 liter
Uitvoeringsperiode juli / augustus 2014