Voegovergangen viaducten A15 Papendrecht

  • Opdrachtgever Rijkswaterstaat
  • Land Nederland
  • Locatie Papendrecht
  • Status Gerealiseerd
Voegovergang A15

Tensa heeft de voegovergangen aangebracht in twee viaducten over de Sophiaspoortunnel in Papendrecht. Deze viaducten zijn onderdeel van het project waarmee Strukton Civiel in opdracht van Rijkswaterstaat de aansluiting verbetert van de N3 en N214 op de A15. Met het inbouwen van de voegen zet Tensa een belangrijke stap om deze typen voegovergangen te certificeren volgens de RTD-1007. De RTD-1007 is een belangrijke richtlijn om voegen te mogen produceren en inbouwen volgens alle strenge criteria. Na goedkeuring van Rijkswaterstaat op dit project wordt Tensa een van de weinige bedrijven in Nederland met een prestatieverklaring voor dergelijke voegen.

Certificeringstraject
Na een zorgvuldig traject samen met opdrachtgever Rijkswaterstaat zijn de berekeningen, tekeningen en eisen akkoord gegeven voor de fabricage van zowel de geluidsreducerende als niet-geluidsreducerende voegen, die worden toegepast in het project A15/N3. Het inbouwen van de voegen was de volgende stap in het certificeringstraject.
Vernieuwing en samenwerking
Tensa is steeds in ontwikkeling met nieuwe producten en innovaties, passend bij de vragen van klanten. De nieuwbouwvoegen voor dit project zijn één van de trajecten om nieuwe producten van Tensa als eerste te laten certificeren. Dit doen we in afstemming met onze opdrachtgevers, in dit geval Rijkswaterstaat GPO. Het aanbrengen van de voegen is een mooie mijlpaal in het proces.
Partners Voor het leveren van de voegen werkt Tensa in nauwe samenwerking met Arcas Trading BV, een technische handelsonderneming in de import en levering van specialistische bouwstoffen en materialen die worden toegepast in en op de knooppunten van een bouwwerk. Arcas is de exclusieve importeur van onder meer Schreiber Brücken – Dehntechnik (SBD). In de toekomst volgt na het certificeringstraject van de nieuwbouwvoegen de certificering van de renovatievoegen.

Benieuwd wat wij nog meer doen?

Hoogwaardig vakmanschap, uitstekende technische kennis en jarenlange ervaring maken Tensa dé specialist in de bouw en renovatie van betonconstructies.

Cookie beleid

Tensa maakt gebruik van cookies om uw browse-ervaring te verbeteren. Door deze website te blijven gebruiken, gaat u hiermee akkoord. Lees hier meer.